среда, 17. децембар 2014.

Za pocetak ovako...


Kao prvo jelo predstaviću vam veoma zastupljeno jelo srpske kuhinje,  takozvani Špikovani  svinski but.
Po mom ubedjenju lakse ga je nazvati napunjena svinja ,ali nećemo da budemo vulgarni , pa cemo ga zvati njegovim imenom...
Kada sam prvi put jeo ovo  jelo nisam ni znao sta rec špikovano znaci, yamisljao sam kao nesto wauu!Ali kad mi je doneseno gledao sam ga sa nevericom , zaprepašćen ,taj cudan izgled, polurozo meso, ne jato ne mogu pojesti. Sa prvim zalogajima ,receptori ya ukus su nadjacali moje pre toga veliko ubeđenje da je roze meso Fuj.  Blagi ukus šargarepe polusladunjav davao je socnost tom  božanskom komadu mesa, slanina koja je ocigledno bila dobro osušena  davala je pečat dima , dok kiseli krastavci ostavljaju utisak kompletnog jela.Po prvi put u yivotu prilog nisam ni pogledao,ponfrit ,pecurke nije mi bilo zanimljivo da se zamaram sa tim.
Svim ljubiteljima  srednje pecenog mesa ili kako ga englezi zovu ,,Mediium,,  predlayem da probaju ovo jelo uz dodatak espanjol sosa (sos od pečenja pomesan sa neutralnom pravlakom i brasnom) koji sa takvim mesom čini savršenu kombinaciju ....
  • 1,5kg svinskog buta (velika ruža)
  • 150g kiselih krastavaca
  • 150g šargarepe (na trakice)
  • 150g pancette (trakice)
  • so,biber, majčina dušica, kari(jako malo ybog jacinje ukusa)
  • 50g brašna
  • 150ml neutralne pavlake meggle


Нема коментара:

Постави коментар